Cha’abi heeft een basisschool waarbij kinderen uit Cha’abi en de omliggende dorpen onderwijs genieten. Wij helpen de kinderen bij de aanschaf van hun schoolspullen en andere hulpmiddelen die nodig zijn voor het geven van onderwijs. Daarnaast stimuleren en motiveren wij deze kinderen om door te stromen naar de middelbare school en hoger onderwijs.

Vanuit het onderwijsfonds hebben we de volgende projecten gerealiseerd:

  • Ieder kind een schooltas. Jaarlijks geven we alle schoolgaande kinderen een goedgevulde schooltas met allerlei schoolspullen. Denk hierbij aan schrijfgerei, schriften en boeken.
  • Aanschaf schoenen. Veel kinderen moeten dagelijks een lange stuk lopen om naar school te kunnen.  Jaarlijks kopen we schoenen in voor deze kinderen zodat zij op goede schoenen de lange afstanden kunnen bewandelen.
  • Schoolvervoer. We hebben een aantal kinderen die naar de middelbare school gaan in Dar el Kebdani. Normaliter moesten ze dagelijks de afstand van 2 x 12 km lopen. Vanuit Cha’abi Foundation hebben we besloten om het schoolvervoer te betalen voor deze kinderen. Dagelijks worden ze opgehaald door een busje en worden ze naar school gebracht zodat ze geen grote afstand te voet hoeven af te leggen. Hierdoor stimuleren we deze kinderen tevens om hun studie voort te zetten.
  • Watervoorziening in de school. De school had geen goede watervoorziening waardoor de kinderen genoodzaakt waren om water uit de put te halen voor het toiletteren. We hebben vanuit Cha’abi Foundation een watervoorziening gerealiseerd waardoor dit niet meer nodig is.